Άρθρα

Εμβρυολογία

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

Όταν ένας θεραπευτής Bowen εκφράζει την άποψη ότι μια συνεδρία επιτρέπει στο σώμα να επαναπροσανατολιστεί στην αρχική του «κυανοτυπία» (blueprint) ή την οργανωτική του αρχή, θα μπορούσαν να τεθούν τα ερωτήματα: πρώτον προς τι ακριβώς προσπαθεί να προσανατολιστεί το σώμα και δεύτερον πότε και πως αναδύθηκε αυτή η αυθεντική κυανοτυπία;

περισσότερα

ΤEXNIKH BOWEN – Ο σύντομος δρόμος προς την ολιστική υγεία

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

O κόσμος μας σήμερα! Ένα μεγάλο χωνευτήρι ιδεών, γνώσεων, καταστάσεων και προσεγγίσεων σε όλους τους τομείς, που μας προτρέπει συνεχώς σε καινούριες αλλαγές, σε ανανεωμένη δράση, σε νέες αποκαλύψεις. Κάποιες από αυτές αποτελούνται από συνδυασμούς πραγμάτων από προηγούμενες, συχνά πανάρχαιες ανακαλύψεις, κάποιες είναι πιο πρωτότυπες ως προς τη σύλληψή τους και αρκετά συχνά τις οφείλουμε σε ανθρώπους, οι οποίοι φαινομενικά δεν κινούνται σε χώρους σχετικούς με την ανακάλυψή τους, είτε αυτό αφορά το επάγγελμα είτε αφορά στην προσωπική τους ζωή. Τα απαραίτητα στοιχεία που ωθούν κάποιον να κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη είναι η αναγκαιότητα, η θέληση και το κίνητρο ή η αγάπη για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

περισσότερα

TEΧΝΙΚΗ BOWEN (BOWTECH) – Ο αντίλογος της Δύσης στην ολιστική προσέγγιση της υγείας

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

Ένα ζεστό απόγευμα το Φεβρουάριο του 2000 που ο νοτιάς έκανε τα πονεμένα γόνατα, τους δύσκαμπτους ώμους, τις ακινητοποιημένες μέσες και τους “συνδρομιασμένους” αυχένες να διαμαρτύρονται έντονα για την κακομεταχείριση στην οποία τα υποβάλλουμε καθημερινά, γνώρισα την τεχνική Bowen και το μοναδικό άνθρωπο που τη διδάσκει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τον Ανδρέα Ζόππο.

περισσότερα

Η ΠΕΡΙΤΟΝΙΑ – Το φυσικό σύστημα επικοινωνίας μας

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

Μία από τις προϋποθέσεις για να εξασκεί κάποιος το Bowtech αποτελεσματικά, είναι να διαθέτει κάποιες γνώσεις της φυσιολογίας και της λειτουργίας της περιτονίας.

Η περιτονία(π.) έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Περιβάλλει τα όργανα και τις δομές του σώματος, όπως π.χ. τους μύες, και επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση και την ολίσθηση μεταξύ των δομών αυτών, καθώς κινούμαστε μέσα στο χώρο. Όσον αφορά την ποιότητά της, μπορεί να παρομοιαστεί με μια σακούλα του σούπερ μάρκετ, η οποία διατηρεί την αντοχή της χωρίς να τεντώνεται υπερβολικά, ωστόσο έχει την τάση να διατηρεί το αλλαγμένο σχήμα της όταν παρατεντωθεί ή καταστραφεί.

περισσότερα

Η μνήμη του πόνου μπορεί να εξαλειφθεί!

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

Πολλοί μασέρ, ρεφλεξολόγοι και ολιστικοί θεραπευτές όλων των ειδών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους ως μέσο θεραπείας, καθώς και σωματικοί ψυχοθεραπευτές, έχουν παρατηρήσει ότι οι αποδέκτες των θεραπειών συχνά βιώνουν την εξάλειψη τραυμάτων και πόνων που είχαν εδραιωθεί στο σώμα τους στο μακρινό παρελθόν.

περισσότερα

Ανακουφίζοντας το χρόνιο πόνο

Posted on Jun 8, 2014 in Αρθρα

Ο χρόνιος πόνος αποτελεί πραγματική πρόκληση για το θεραπευτή της τεχνικής Bowen, καθώς είναι συχνά πολύ δύσκολο να σιγουρευτεί για την προέλευσή του. Ως χρόνιος πόνος ορίζεται μια κατάσταση, η οποία διαρκεί περισσότερο από έξι εβδομάδες.

περισσότερα

Ενισχύοντας τη σύλληψη

Posted on Sep 15, 2010 in Αρθρα

Ενισχύοντας τη σύλληψη

Υπάρχει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η τακτική άσκηση για τουλάχιστον είκοσι λεπτά την ημέρα αυξάνεται κατά περίπου 50% στις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει. Εάν αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι μερικές από τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα της καλής ποιότητας νερού, είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορεί να δοθεί σε ένα ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί.

περισσότερα